Sunnhordland Planteskule AS

Om oss:

Sunnhordland Planteskule  ble grunnlagt i 1960 av Johannes Helland. Den har nå, i mange år, blitt drevet av datteren Frida Helland og mannen hennes Anders Nyberg. Sammen med dyktige medarbeidere har de gradvis utviklet bedriften til en av landets ledende planteskoler.

Sunnhordland Planteskule AS ligger utenfor Haugesund, ganske nøyaktig midt i mellom Bergen og Stavanger. Dette er en gunstig plassering på flere måter. For det første er klimaet perfekt for planteproduksjon. Bra temperatur og jevn fuktighet gir de vintergrønne plantene en ekstra frodighet. Dette i tilegg til optimal gjødsling og stell, gjør at vi leverer planter av høy kvalitet. Geografisk ligger vi gunstig til for levering av planter over det meste av landet med bil og båt.

Hagesentre og anleggsgartnere er hovedkundene våre, men vi leverer også til kommuner, vegvesen og lignende.

Etter over 60 år med detaljsalg av planter i Valevåg, velger vi å legge ned denne delen av virksomheten, og kun konsentrere oss om produksjon og engrossalg. Vi leverer til de fleste Hagesentre og anleggsgartnere i distriket, så plantene våre kan forsatt kjøpes hos disse.

Hvordan finne oss:
Kjør mot Valevåg, på sørsiden av Bømlafjordtunellen (Trekantsambandet). Planteskolen ligger noen kilometer etter avkjøringen på venstre side, nesten nede ved ferjekaien der ferja tidligere gikk til Stord og Bømlo.

Kontaktinformasjon:

Adresse:
5554 Valevåg
E-mail:
sunnhordland@vestplant.no
  • Frida Helland Daglig leder
  • Anders Nyberg Produksjonsansvarlig
NB! Salg til engroskunder, ikke privatkunder.