Group: Eliteplanter

Busk som får flotte røde høstfarger.

Les mer

Hardfør god plante, med buede greiner. Riktblomstrende med hvite blomster i juni. Robust og god plante både som frittstående og til hekk. Spiraea regnes som en slags all-round plante på Vestlandet og trives for det meste i de fleste jordtypene her. Vi oppgir at den trives i sur jord og middels godt i kalkholdig jord. […]

Les mer

Norsk sort fra norsk natur. Hurtigvoksende lav og bredtvoksende bunndekker med symmetrisk vekst

Les mer

Norsk sort fra norsk natur. Lav bunndekkende sort. Relativt salttolerang.

Les mer

Norsk sort fra norsk natur med vaseforma form. Sorten blir mellom 1 og 2 meter.

Les mer

Prunus padus ‘Erecta’ E

5. februar 2023

Middelsstort tre med eggeformet krone. Blomstrer i store mengder med kvite blomster med duft. Bær med snerpende smak, men som er gode til saft og likør. Solrik til halvskygget plass med næringsrik, jevnt fuktig jord. Hegg ‘Erecta’ E er mindre utsatt for angrep av spinnmøll enn det som er vanlig for arten.

Les mer

Middelsstort vakkert viltvoksende tre/busk med kvite blomster og røde frukter i store skjermer. Mest egnet til masseplanter og solitærbusker og ikke like egnet som tre.  f.eks Sorbus auc. Sven E er mer egna som tre. Alle Sorbus arter liker næringsrik jord og må stå på et godt drenert plantested.

Les mer

Sorbus ‘Astrid’ E

5. februar 2023

Middelsstort vakkert tre med kvite blomster og brunrøde frukter som etter hvert blir aprikosgule i store skjermer. Alle Sorbus arter liker næringsrik jord og må stå på et godt drenert plantested.

Les mer

Prunus avium KLOSTER® E

5. februar 2023

Blir mellom 12 og 20 meter. Hvite blomster. Gul til rød høstfarge. Nøysom, men trives best på kalkholdig, godt drenert jord.

Les mer

Norsk naturplante Blåsvarte, spiselige bær.  

Les mer