Group: Eliteplanter

Norsk sort fra norsk natur. Hurtigvoksende lav og bredtvoksende bunndekker med symmetrisk vekst

Les mer

Norsk sort fra norsk natur. Lav bunndekkende sort. Relativt salttolerang.

Les mer

Norsk sort fra norsk natur med vaseforma form. Sorten blir mellom 1 og 2 meter.

Les mer

Prunus padus ‘Erecta’ E

5. februar 2023

Middelsstort tre med eggeformet krone. Blomstrer i store mengder med kvite blomster med duft. Bær med snerpende smak, men som er gode til saft og likør. Solrik til halvskygget plass med næringsrik, jevnt fuktig jord. Hegg ‘Erecta’ E er mindre utsatt for angrep av spinnmøll enn det som er vanlig for arten.

Les mer

Middelsstort vakkert viltvoksende tre/busk med kvite blomster og røde frukter i store skjermer. Mest egnet til masseplanter og solitærbusker og ikke like egnet som tre.  f.eks Sorbus auc. Sven E er mer egna som tre. Alle Sorbus arter liker næringsrik jord og må stå på et godt drenert plantested.

Les mer

Sorbus ‘Astrid’ E

5. februar 2023

Middelsstort vakkert tre med kvite blomster og brunrøde frukter som etter hvert blir aprikosgule i store skjermer. Alle Sorbus arter liker næringsrik jord og må stå på et godt drenert plantested.

Les mer

Prunus avium KLOSTER® E

5. februar 2023

Blir mellom 12 og 20 meter. Hvite blomster. Gul til rød høstfarge. Nøysom, men trives best på kalkholdig, godt drenert jord.

Les mer

Norsk naturplante Blåsvarte, spiselige bær.  

Les mer

Det er ei sunn rose som er lite utsatt for skadegjørere. Kan anbefales til og med klimasone H8.

Les mer

Flott sølvfarga tre som har vist seg å klare seg godt i vestlandsklima. Sorten er motstandsdyktig mot soppsykdommer som ofte kan komme i et fuktig kystklima på pil.

Les mer